Heroj društvenih mreža: Psić spasio onesviještenu pticu

Radiosarajevo.ba
Heroj društvenih mreža: Psić spasio onesviještenu pticu
Diamond, psić sa Islanda postao je pravi heroj društvenih mreža, nakon što je spasio onesviještenu pticu, te su mnogi oduševljeni njegovom gestom.

Njegov vlasnik Gunnar Sigurjonsson radio je nešto u svom domu, kad je odjednom Diamond došao do njega i počeo cviliti, te je svom vlasniku dao do znanja da nešto nije uredu i da treba poći za njim, prenosi Bored Panda.

"Ustao sam, krenuo prema njemu, ali sam se opet vratio, zbog čega je Diamond počeo ponovo cviliti kao da mi nešto želi reći. Tada sam odlučio slijediti ga", svjedoči Sigurjonsson.

Maleni pas otrčao je do balkona, na kojem je vlasnik odmah ugledao pticu koja nije davala nikakve znakove života. Misleći da je mrtva pozvao je Diamonda unutra, ali onda je vidio da je ptica trepnula, zbog čega joj je dao vode i hrane.

Vrlo skoro ptica se oporavila, a onda je odlučila da pozira za fotografiju i to na glavi svog spasioca Diamonda, što je postao pravi viralni hit.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije