Hapšenja i poslovni debakl: Druga strana života najbogatijeg čovjeka svijeta

Radiosarajevo.ba
Hapšenja i poslovni debakl: Druga strana života najbogatijeg čovjeka svijeta
Bill Gates, osnivač Microsofta, najbogatiji je čovjek svijeta i jedna od najutjecajnijih ličnosti u proteklih 30-ak godina. Svi ga poznajemo prema njegovim izumima, no da li ste znali tajne strane njegovog života.

Iako u svojoj karijeri nije mnogo bježao od medija, on je uspio da sakrije dobar dio svog života, no portal Grunge odlučio je pozabaviti se njegovom prošlošću i zanimljivim činjenicama iz njegovog života.

Potcijenio fakultet
Naime, Gates je od ranog djetinjstva pokazivao nadprosječnu inteligenciju, no potcijenio je Harvard. Očekivao je da će na Harvardu lako proći, no kada je dobio loše ocjene na prvom kolegiju o teoretskoj matematici, odlučio je prijeći na primijenjenu matematiku.

Microsoft je njegov veliki uspjeh, no prije njega se ispromašivao
Paul Allen, suvlasnik Microsofta poznaje Gatesa iz srednje škole, kad su se i bacili u zajednički posao. Napravili su mali računar za mjerenje prometa, a nakon šest godina i gubitka hiljadaa dolara, digli su ruke od njega. Na svu sreću.

Gates u zatvoru
Bez brige, ništa stvarno kriminalno. Gates je 1977. uhapšen u saveznoj državi New Mexico zbog saobraćajnog prekršaja. Kojeg točno, ne zna se jer nigdje nije zabilježeno što je napravio, a ni on nije baš puno pričao o tome.

Xanadu 2.0
Većinu vremena provodi s porodicom u raskošnoj kući na jezeru koja ima 6000 kvadrata i svu najsavremeniju tehnologiju koju možete zamisliti. Na posjedu u Medini u Washingtonu, koji je kupio 1988. godine, čak je sedam godina gradio svoju kuću iz snova, a za to je izdvojio 63 miliona dolara.

Humanitarac
Sa suprugom Melindom donirao je trideset milijardi dolara raznim udrugama, a jedan od glavnih ciljeva mu je za života iskorijeniti malariju. Zato svake godine daje dvije milijarde dolara za istraživanja. 

Atletske vještine
Nije neki sportaš, ali pred kamerama je 1994. godine pokazao da iz mjesta može preskočiti stolac

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije