Greška sistema: Banka joj uplatila 25 miliona dolara i zakomplicirali joj život

Radiosarajevo.ba
Greška sistema: Banka joj uplatila 25 miliona dolara i zakomplicirali joj život
Clare Wainwright iz Sidneya ostala je šokirana nakon što je na svom bankovnom računu prije nekoliko dana ugledala 25 miliona dolara.

Uspješan advokat iz najpoznatijeg australskog grada silni novac na svom računu primijetila je u srijedu, nakon čega je istražila svoj slučaj i saznala da joj je banka greškom uplatila silne milione, zbog čega je sve prijavila nadležnoj banci, prenosi Daily Mail.

Iako se pogrešna uplata dogodila prije nekoliko dana, banka još uvijek nije povukla novac, a Clare se na cijelu situaciju našalila statusom na Facebooku, zapitavši se da li nakon uplate "da pobjegne iz zemlje".

Ipak, budući da je advokat bila je svjesna svih pravnih posljedica ako bi počela trošiti novac koji nije njen, stoga zasad samo čeka da banka ispravi grešku. Problem je nastao zbog toga što joj je banka, po uplati novca, odmah naplatila cijelu hipoteku, zbog čega na računu trenutno nedostaje više od pola miliona dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije