Govor Olivije Colman nakon Oscara za najbolju žensku ulogu jednostavno je urnebesan

Radiosarajevo.ba
Govor Olivije Colman nakon Oscara za najbolju žensku ulogu jednostavno je urnebesan
Foto: EPA-EFE / Olivia Colman

Oscara za najbolju glavnu žensku ulogu osvojila je britanska glumica Olivia Colman za svoj rad na filmu Miljenica grčkog redatelja Yorgosa Lanthimosa. Taj se film može smatrati najvećim "gubitnikom" ovogodišnje dodjele budući da je od mogućih 10 nagrada osvojio samo jednu.

Međutim za Colman je ovaj Oscar nešto što nikada neće zaboraviti. 

"Ovo je urnebesno. Dobila sam Oscar", govorila je Colman pred publikom u Dolby pozorištu nakon što je dobila kipić za najbolju žensku ulogu i nastavila:

"Yorgos, moj najbolji režiser i najbolji film. Sa Emily i Rachel koje su dvije najdivnije žene na svijetu koje možete zavoljeti i ići na posao svaki dan. Možete zamisliti da to nije bilo tako teško. Radila sam kao čistačica i voljela sam taj posao. Provela sam mnogo vremena zamišljajući ovaj trenutak", rekla je Colman, a potom se zahvalila i svom suprugu:

"Moj suprug Ed, moj najbolji prijatelj. Volim te mnogo. Moja si najveća podrška već 25 godina", rekla je Colman, a potom konstatovala da će se on rasplakati.

"Hvala Vam svima, tu je i Lady Gaga", govorila je svima uzbuđena Colman.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije