Google Maps otkrio tijelo muškarca koji je nestao prije 20 godina

Radiosarajevo.ba
Google Maps otkrio tijelo muškarca koji je nestao prije 20 godina
Foto: Google Maps / Automobil u vodi koji se vidi na Google Maps

Tijelo muškarca koji je nestao prije 20 godina nađeno u autu na Google Mapsu

Posmrtni ostaci muškarca koji je nestao prije dvadeset godina nađeni su u potopljenom automobilu na Floridi koji su stanovnici uočili na Google Mapsu, piše BBC.

,

William Moldt iz Lantane na Floridi prijavljen je nestalim 7. studenog 1997. godine.

Tada je bio star 40 godina, a policiji je rečeno kako se nakon noćnog izlaska nije vratio kući. Pokrenuta je istraga, ali nije nađeno njegovo tijelo pa je slučaj zatvoren.

Automobil u vodi koji se vidi na Google Maps - undefined

Foto: Google Maps

28. augusta ove godine, znači 22 godine nakon nestanka, policija je pronašla njegovo tijelo u automobilu koji je bio potopljen u ribnjaku u naselju Moon Bay Circle, u području Wellington.

Vidjeli ga dronom

Potopljeni automobil prvi je na karti Googlea primijetio bivši stanovnik tog mjesta. Zatim je kontaktirao poznanika koji još uvijek živi u Wellingtonu, a koji je dronom pretražio to područje. Kada je vidio da se u ribnjaku uistinu nalazi automobil, kontaktirao je policiju.

Šerif okruga Palm Beach rekao je za BBC kako policija pretpostavlja da je Moldt izgubio kontrolu nad vozilom i odvezao se u ribnjak.

"Teško je odrediti što se tačno dogodilo prije toliko mnogo godina. Sve što znamo jest da je William Moldt nestao prije dvadeset godina, a da su sada nađeni njegovi posmrtni ostaci“, rekla je glasnogovornica policije Therese Barbera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije