Godine su samo broj: 99-godišnjak oborio svjetski rekord u plivanju

Radiosarajevo.ba
Godine su samo broj: 99-godišnjak oborio svjetski rekord u plivanju
Twitter / George Corones
Australac George Corones oborio je svjetski rekord u plivanju slobodnim stilom na 50 metara, u svojoj 99-oj godini. George se natjecao u kategoriji 100 do 104 godine jer će u aprilu napuniti stotku.

"Ovo je bilo fantastično plivanje za mene, odlično balansirano. Bio sam spreman ići do kraja", kazao je vitalni stogodišnjak medijima te dodao kako je oduševeljen publikom koja mu je davala podršku.

Oborio je rekord star četiri godine, plivajući za 35 sekundi brže od bivšeg rekordera. 

George Corones  - undefined

George Corones

Gospodin Corones iz Brisbanea u mladosti je bio talentovan plivač,  no imao je 'omanju' pauzu. Naime, ponovno je uskočio u bazen u 80-oj.

"Prestao sam plivati kada je počeo Drugi svjetski rat i nisam plivao sve do penzije. Tada sam ponovno počeo zbog zdravlja", dodaje i kaže kako ga je plivanje nevjerojatno pomladilo, no u njegovoj dobi ono zahtjeva i posebne pripreme.

"U mojom godinama puno brže se umorite, no ukolko vježbate s mjerom, zadovoljstvo i nagrada koju dobivate je nemjerljiva", kaže 99-godišnjak koji trenira triput sedmično u bazenu, a ostale dane ide u teretanu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije