Gay učiteljica otpuštena iz škole nakon što je objavila slike s vjenčanja

Radiosarajevo.ba
Gay učiteljica otpuštena iz škole nakon što je objavila slike s vjenčanja
Gay učiteljica otpuštena je iz jedne katoličke škole nakon što su objavljene slike s njenog vjenčanja. Otkaz je navodno dobila samo nekoliko dana nakon što je objavila fotografije na Facebooku.

Jocelyn Morffi vratila se nakon vjenčanja u katoličku školu Saints Peter and Paul u Miamiju u kojoj je radila sedam godina, samo da bi saznala kako je dobila otkaz.

"Ovog vikenda oženila sam ljubav svog života i nažalost zbog toga sam dobila otkaz. U njihovim očima nisam pravi katolik zbog izbora mog partnera", rekla je Morffi.

Na vjenčanju je bilo 150 zvanica među kojima su bili članovi porodice, prijatelji, nastavnici... Morffi je dobila dozvolu da uzme nekoliko slobodnih dana, a nakon što se vratila na posao saznala je da je otpuštena.

"Nije joj dozvoljeno ni da se pozdravi s djecom. Bila je jako tužna zbog toga. Bila je i košarkaški trener, a za to nije dobijala nikakvu naknadu. Predavala je tu sedam godina, a osnovala je i dobrotvornu zakladu 'Teach Hope' u koju su učenici bili uključeni. Pravili su sendviče i dijelili ih siromašnim u Miamiju", rekla je njena prijateljica Katerina Reyes Gutierrez.

Roditelji su također razočarani postupkom škole.

"Šta ona radi kući, to nije naša stvar. Činjenica je da je držala visoki moralni standard u školi, učila je djecu ljubavi i koliko je važno uključiti se u razvoj zajednice", rekao je Rocardo Oviedo, jedan od roditelja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije