Fotografija objavljena na Facebooku otkrila istinu o smrti dječaka prije 50 godina

Radiosarajevo.ba
Fotografija objavljena na Facebooku otkrila istinu o smrti dječaka prije 50 godina
David Dearlove (71) zadnjih pet desetljeća tvrdi kako nije kriv za smrt posinka Paula Bootha, koji je tad imao nešto više od godinu.

Tvrdio je kako je mališan pao iz kreveta, no istina je izašla na vidjelo nakon što je Dearlove objavio fotografiju na Facebooku.

Ključna fotografija Dearlovea s malim jednogodišnjakom Paulom potaknula je dječakovog brata Petera (51) da napokon policiji kaže što je vidio prije 47 godina. Naime, njegov mali brat Paul nije pao iz kreveta (kako su tad vjerovali), već ga je očuh David Dearlove primio za gležnjeve i ljuljao zbog čega je dječak glavom udario u kamin.

Slomljena lubanja i teške ozljede mozga bile su uzrok smrti. No, do Peterovog svjedočenja slučaj je bio zatvoren zbog nedostatka dokaza.

Peter nikad ranije nije dao svoj iskaz policiji - jer ga nisu ni pitali. Kao mali dječak zbog straha prema očuhu nikome nije rekao što je napravio. Policiji je rekao kako je David Dearlove često bio nasilan - držao ga je ispod vode u kadi, udarao ga i vrijeđao.

Dearlove nije priznao krivicu za Paulovo ubistvo ili zlostavljanje dječaka, no suđenje se nastavlja za tri sedmice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije