Fenomen: Majka zatrudnjela dok je bila trudna, pa rodila potpuno različitu djecu

Radiosarajevo.ba
Fenomen: Majka zatrudnjela dok je bila trudna, pa rodila potpuno različitu djecu
Iako je samo željela postati surogat majka i pomoći jednoj porodici da dobije dijete, Jessica Allen iz Riversidea u Kaliforniji postala je jedan od fenomena medicine, nakon što je zatrudnjela dok je bila trudna.

Tačnije, nakon umjetne oplodnje išla je na redovni pregled kod doktora, gdje je ultrazvukom ustanovljeno da nosi blizance, što je začudilo sve, prenosi ABC News.

U prvim trenucima sumnjali su kako se embrij iz umjetne oplodnje jednostavno prepolovio u njenoj materici, pa bi tako sretna porodica koja je angažirala Jessicu kao surogat majku dobila identične blizance. Ipak, pretragama je ustanovljeno kako je jedna od beba koju Jessica nosi njena i da je uspjela zatrudnjeti sa svojim suprugom.

Ono što je još zanimljivije bilo jeste da su, nakon poroda, djeca iz ove neobične trudnoće bila potpuno različita, te je jedno od njih bilo azijskog porijekla, kao i njegovi roditelji kojima je Jessica bila surogat majka, dok je drugo dijete bilo miješane rase, poput ostale djece Jessice i njenog supruga.

DNK test je potvrdio kako je drugo dijete zapravo Jessicin biološki sin, te je ova surogat majka uspjela zatrudnjeti dok je bila trudna. Ta pojava se zove superfetacija, a vrlo je rijetka kod ljudi i do sada je zabilježeno tek 11 takvih trudnoća u svijetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije