Fen umjesto radara: Baka postala senzacija na internetu

Radiosarajevo.ba
Fen umjesto radara: Baka postala senzacija na internetu
Jean Brooks 67-godišnja je Britanka iz Nottingama, a internet je osvojila videom u kojem je otkrila svoju jedinstvenu ideju poticanja saobraćajne sigurnosti u ulici u kojoj živi.

Naime, domišljata gospođa koristi običan fen za kosu te ga preko svoje ograde usmjerava u aute koji u tom trenutku prolaze ulicom kako bi pomislili da je u pitanju mjerač brzine kakav koriste policajci. 

Tvrdi kako je pomoću svoje metode stala na kraj brojnim opasnim vozačima koji prolaze kroz njezinu ulicu, a sve pretvarajući se kako je njezin fen zapravo mjerač brzine. 

I susjedi se slažu kako je došlo do primjetnog smanjenja brzine kojom auti prolaze ulicom kada je u blizini Jean sa svojim fenom, a i sama tvrdi da je uočila zabrinute vozače kako je promatraju iz vozila, misleći da ih uistinu snima prometni uređaj zbog kojeg bi mogli dobiti kaznu ako se ne pridržavaju propisa. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije