Fan video igrica pronašao nikada objavljeni Nintendov naslov

Radiosarajevo.ba
Fan video igrica pronašao nikada objavljeni Nintendov naslov
PrtScr / Igrica UWC
Stephan Reese iz američke savezne države California veliki je zaljubljenik u video igrice, a nedavno je uspio svojoj velikoj kolekciji pridodati nikada objavljenu Nintendovu igricu, koja bi mogla biti jedina postojeća kopija na svijetu!

Reese posjeduje svaku igricu izdanu za Nintendo Entertainment System.

Nedavno je od bivšeg zaposlenika Nintenda kupije primjerak igrice nazvane UWC i otkrio je nešto jedinstveno.

U e-mailu sam dobio igricu i otkrio da je to nešto što nikada prije nisam vidio. Posjedujem svaki naslov koje je Nintendo izdao za tržište Sjeverne Amerike. A ovo je ‘nešto što nemam na svojoj polici’. Ovo je potpuno drugačija igrica, drugačiji programski kod, drugačijeg developera. Sve je bilo drugačije u vezi ove igrice”, kazao je Reese za KABC-TV.

Ketridž za ovu igricu nikada nije izdan, a igricu niko nikada ni igrao. Reese kaže da se u UWC igrici radi o kečerima iz 1980-tih godina i da se pojavljuju zvijezde poput Rica Flaira.

Sagovornik KABC-TV kaže da se radi o izuzetno vrijednom primjerku igrice jer nijedan drugi kolekcionar nema ništa slično.

“Ova igrica nikada nije izdana niti je ikada iko čuo za nju”, dodaje Reese.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije