Evo zašto pucaju ljubavne veze: DVA najznačajnija problema današnjice

Radiosarajevo.ba
Evo zašto pucaju ljubavne veze: DVA najznačajnija problema današnjice
Foto: Profimedia / Ilustracija
Čini se da nikad nismo bili otuđeniji nego u ovom “digitalnom dobu”, nikad se nije jače “volelo” i brže pucalo. Mnogo je istraživanja rađeno na tu temu, razne knjige su pisane..

Prema mnogim svjetskim istraživanjima ustanovljeno je koja su to dva problema sa kojima se susreću emotivni partneri i zbog kojih ne opstaju.

Nema zabave

Ako mislite da kvalitetno provodite zajedničko vrijeme ukoliko samo postojite u istoj prostoriji bez obzira na to što je svako za svojim računarom, tabletom ili telefonom, grešite – to se zaista ne računa.

Sjetite se zabavnih stvari koje ste ranije zajedno radili onda kada je nebo bilo granica i kada ništa nije bilo važno osim da vam bude lijepo i da se zabavite, e sve to sad ponovo proživite.

Loša komunikacija

Naučite da slušate, ali i jasno govorite. Niko ne čita misli onom drugom, niti treba na “svađe” da gledate kao na bitku u kojoj je jedan pobjednik, na taj način se ne gradi odnos.

Vi ne treba da se svađate, već da vodite konstruktivne razgovore koji će učiniti da oboje nešto naučite, upoznate se bolje, zavolite više i budete bolji jedno drugom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije