Evo koliko očeva se pretvara da spava kada čuje bebin plač

Radiosarajevo.ba
Evo koliko očeva se pretvara da spava kada čuje bebin plač
FOTO: Screenshot / U studiji je učestvovalo preko dvije hiljade roditelja

Nova studija pokazala je da se više od pola očeva pretvara da spava kako bi izbeglo noćno ustajanje kada čuju bebin plač.

Većina očeva je priznala da se pretvara da spava držeći oči zatvorene kako bi njihova partnerka ustala umesto njih da podmiri bebu.

U studiji je učestvovalo preko dvije hiljade roditelja, a čak 56 posto očeva priznalo je da se namjerno pretvara da spava kako bi izbjegli ustajanje.

Mnogi muškarci su rekli kako smatraju da u ovakvim situacijama ne mogu da zamjene ulogu majke, a jedan od pet očeva je rekao kako djeca obično traže majku.

Muškim opravdanjima nije tu kraj. Tri od deset muškaraca opravdanje za neustajanje pronašli su u tome što moraju da budu odmorni za sutrašnji radni dan.

Na kraju studije, čak 47 posto roditelja reklo je da je noćno ustajanje rezervisano samo za majke, dok je samo 14 posto priznalo da je to posao koji je također namijenjen i za očeve.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije