Eksperti: Ovo su poze u kojima će baš svaka žena doživjeti orgazam

Radiosarajevo.ba
Eksperti: Ovo su poze u kojima će baš svaka žena doživjeti orgazam
Foto: Thinkstock / Ilustracija

Mnogim ženama teško je postići orgazam, no seksologinja Tracey Cox tvrdi da to ne mora više biti tako.

Ona je za britanske medije otkrila u kojim je pozicijama ženama zagarantiran seksualni vrhunac te što morate napraviti da biste ga postigli.

Ističe i kako žene napokon trebaju biti iskrene prema muškarcima i priznati im ako orgazam mogu postići samo stimuliranjem klitorisa. Ako ste pak među onim sretnicama koje vrhunac doživljavaju stimulacijom G točke, Tracey Cox savjetuje i koje su pozicije idealne za vas.

Ležeće pozicije

Pokušajte poziciju u kojoj muškarac leži na leđima, a vi ste na njemu, ali u suprotnome smjeru, znači da su vaše noge kod njegove glave, a njegove noge su u blizini vaše glave. Osjećaj će biti nezamjenjiv.

Za siguran orgazam pokušajte i normalnu misionarsku pozu, no koristite se rukom i njegovim penisom prelazite preko vašeg klitorisa. Takav način neće biti uzbudljiv samo vama već i njemu. Kako biste postigli vrhunac koristite svoju ruku ili njegovu, a možete i vibrator, te tako stimulirajte klitoris dok je njegov penis u vama.

Žena gore

Recite mu da sjedne na krevet s nogama ravno ispred njega, vi ga zajašite i krenite u akciju. U jednom trenutku spustite se leđima unazad koliko god možete, odnosno koliko vam je ugodno. U ovoj poziciji sigurno će stimulirati vašu G točku što će dovesti do nezaboravnog orgazma.

Umjesto da sjedite na njemu, pokušajte biti u čučnju, ali ne podižite se gore dolje nego vrtite stražnjicom u krug, užitak je zagarantiran.

Okrenite mu leđa

On leži ravno na leđima, a vi ste na njemu. Počnite se okretati sve dok mu potpuno ne okrenete leđa. Kada pogodite pravi položaj prvi osjećaj će vam biti da morate mokriti. No, taj će osjećaj brzo proći jer je G točka jako blizu mokraćovoda, a seks će sigurno završiti orgazmom kakvog dosad niste imali.

ada ste mu leđima okrenuti u klasičnoj psećoj pozi ruke su vam slobodne pa se ne ustručavajte sami stimulirati klitoris.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije