Dvogodišnja Esma spasila mami život: Ona je moja mala junakinja

Radiosarajevo.ba
Dvogodišnja Esma spasila mami život: Ona je moja mala junakinja
Foto: Daily Mail / Jasmine Pounsberry s kćerkom Esme

Da nije bilo snalažljivosti male Esmé Hawkins (2) iz Kingsteigntona u Velikoj Britaniji, ko zna bi li njena majka danas bila živa.

Jasmine Pounsberry (24) popila je tabletu protiv bolova jer je imala infekciju uha. Međutim, burno je reagirala na kodein u tableti, srušila se, a dok je padala – udarila je glavom u zid.

Ležala je u nesvijesti, a djevojčica, iako tako malena, nije dopustila da je obuzme panika, već je uzela majčin mobitel u ruke, otključala ga i pozvala pomoć. Na FaceTimeu je pronašla majčinu najbolju prijateljicu Jess Decént (23). Rekla joj je da mama spava na podu i da je jako udarila glavom.

Jess je odmah nazvala hitnu pomoć i poslala ih na njihovu adresu. Kada su došli, djevojčica ih je pogledala i rekla: "Vi ćete pomoći da se mama osjeća bolje".

Jess je razgovarala s malenom sedam minuta, mirno joj je govorila da pripazi na majku dok ona pozove pomoć. Također, objasnila joj je, iako je uče da strancima ne otvara vrata, ovaj put to može napraviti jer će ti ljudi pomoći da mami bude bolje, prenosi Daily Mail.

"Ležala sam neko vrijeme u nesvijesti, ali došla sam svijesti kada je Esmé govorila na mobitel da mama spava na podu. Nisam se mogla pomaknuti, ali, srećom, brzo je shvatila da trebam pomoć. Čula sam kako joj Jess govori da će sve biti u redu, da sada mora biti hrabra djevojčica i otvoriti vrata ljudima iz hitne pomoći", prisjetila se Jasmine.

Dok je Jess zvala pomoć, djevojčica je dekom pokrila majku da joj na podu ne bude hladno.

"Ona je moja mala junakinja. Još ne mogu vjerovati da se tako dobro snašla. Znala me gledati kako ja to radim na mobitelu, a ponekad je pod mojim nadzorom imala mobitel u rukama, ali nisam znala da ga može samostalno uključiti i nazvati nekoga", rekla je majka.

Ljekari su kasnije objasnili da je gubitak ravnoteže i kolaps uzrokovala kombinacija ozbiljne infekcije uha, migrene i alergijske reakcije na kodein.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije