Dva sata haosa u Houstonu: Bankomat svima dijelio po 100 dolara

Radiosarajevo.ba
Dva sata haosa u Houstonu: Bankomat svima dijelio po 100 dolara
Policija je prošlog ponedeljka morala blokirati čitav kvart u američkom gradu Houstonu zbog bizarnog razloga. Društvenim mrežama proširila se vijest da jedan bankomat daje novčanice od 100 dolara umesto banknota od deset dolara.

Bank of America, na čijem se bankomatu dogodila greška, ubrzo je izdala saopćenje da je za slučaj odgovoran službenik banke koji je na mjesto gdje stoje banknote od 10 dolara stavio one od 100 dolara, naglasivši da je problem riješen.

Sve je počelo u nedjelju uveče oko 23 sata, kada je jedan građanin želio da sa bankomata podigne 20 dolara. Umesto dvije novčanice od 10 dolara, dobio je dvije novčanice od 100 dolara. Svoj dobitak objavio je na društvenim mrežama, ispred bankomata se ubrzo stvorila gomila ljudi i počele su tuče.

Banka je odbila da komentira koliko je novca podignuto iz bankomata za dva sata, koliko je policiji bilo potrebno da rasturi gomilu. Takođe, banka nije zahtijevala od građana da vrate novac, tako da su sretnici dobili divan poklon pred Božić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije