Dron snimio neobičan predmet: Policija je uskoro riješila slučaj star 17 godina

Radiosarajevo.ba
Dron snimio neobičan predmet: Policija je uskoro riješila slučaj star 17 godina
Foto: Yongshan Police / Pećina gdje se skrivao bjegunac punih 17 godina

Kineska policija uhapsila je bjegunca koji je bio u bjekstvu već 17 godina, nakon što su pomoću bespilotnih letjelica otkrili njegovo skrovište, piše Espreso.

63-godišnjaka, kojeg je policija indetifikovala kao Song Jiang, bio je u zatvoru zbog trgovine ženama i djecom, ali je 2002. pobjegao.

Godinama je živio u malenoj pećini odsječeno od ljudske interakcije. Policija Jongšana dobila je dojave o tome gdje se Song nalazi početkom septembra. Ti tragovi vodili su ih u planine iza njegovog rodnog grada u provinciji Junan na jugozapadu Kine.

Nakon što uobičajene pretrage nisu uspjele da pronađu ništa, vlasti su poslale dodatne bespilotne letjelice da pomognu oficirima. Dronovi su na kraju na strmoj litici primjetili čeličnu pločicu plave boje, kao i tragove kućnog smeća u blizini.

Policija je potom krenula pješice i pronašla Songa u maloj pećini u kojoj se skrivao godinama. Prema policiji, muškarac je toliko dugo živio u samici da mu je bilo teško da komunicira sa službenicima.

Državni mediji navode da je muškarac koristio plastične boce da bi se snabdjevao pitkom vodom iz rijeke, i da je koristio grane drveća za pravljenje vatre.

Vraćen je u zatvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije