Dolaze velike promjene ali i opasnost za tri horoskopska znaka

Radiosarajevo.ba
Dolaze velike promjene ali i opasnost za tri horoskopska znaka
Foto: Arhiv / Ilustracija / Horoskop

Dok je Mars u Ribama, ranjivost je povećana. Svi će morati više da paze na sebe u zdravstvenom i pravnom smislu. 

Krupna astrološka novost: od 15. novembra do 31. decembra Mars će prolaziti kroz Ribe nakon "cijele večnosti" u Vodoliji.

Ne samo što će planeta akcije i borbe sada dobiti obilježje Riba, nego će se i njegovi odnosi prema znakovima drastično promijeniti. Rakovi, Škorpije, Bikovi i Jarčevi će biti povlašteni, dok će Blizanci, Strelci i Djevice biti u povećanoj opasnosti od povreda, upala, sukoba i iscrpljivanja.

Prvi opasan datum za cijeli Zodijak nastupa već 19. novembra, kad Mars dolazi u kvadrat s Jupiterom. Mogli biste da odete predaleko, preuzmete nerazumne rizike i zamjeriti se jačem.

Mars je u Ribama nervozan i pritajen. Više se služi spletkama i zaobilaznicama, nego udarcima i prodorima. Ako ste inače miroljubivi, sad ćete se savršeno uklopiti u okruženje. Ko je sklon svađi, postaće pitomiji ili će ga okolnosti pripitomiti protiv njegove volje. Biće lakše da ostvarite cilj lukavošću, taktiziranjem i pregovorima nego silom.

Budući da Ribe (uglavnom) nisu fizički agresivan znak, kad je Mars u njemu - veća je opasnost od pasivne agresije. Kad se osjetite oštećeni ili uvrijeđeni, mogli biste da nađete indirektan put izražavanja svog protesta i otpora, na primjer, tišinom i li ignorisanjem.

Ovo je odličan planetarni položaj za kreativan rad, meditaciju, opuštanje i iscejljivanje. Imaćete bujniju maštu i oštriju percepciju, ali ćete se slabije koncentrisati na zadatke, piše Alo.rs.

Manje stabilni pojedinci će preterano sanjariti, opijati se i prejedati. Držite sami sebe na oku u periodu slavlja i klonite se preterivanja s jelom i pićem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije