Kakva ludost: Ajkula napala ženu koja se poželjela kupati s njima

Radiosarajevo.ba
Kakva ludost: Ajkula napala ženu koja se poželjela kupati s njima
Foto:Instagram / Zarutskie: Kaže da je dobro prošla
Devetnaestogodišnji instagram model Katarina Zarutskie slušala je priče kako je kupanje s morskim psima veoma zanimljivo te se upustila u po život opasnu avanturu.

Kako  prenosi nbcnews.com kada je ugledala opasne životinje uz obalu bahamskog otoka Staniel Cay, skočila je ravno među njih.

Nedugo zatim sve se pretvorilo u horor. Jedan od morskih pasa Katarinu je povukao za ruku čime je postala bespomoćna i završila pod vodom. Ipak, uspjela je zadržati prisebnost i spasiti se iz nimalo bezopasne situacije. 

Nakon ukazane pomoći u lokalnoj ambulanti, liječenje je nastavila u bolnici na Floridi jer ugrizi ajkule mogu imati visok rizik zaraze.

Daniel Hocker, vlasnik marine Staniel Cay, rekao je da postoji znak u blizini  mjesta gdje je Katarina plivala koji upozorava na napade morskog psa.

"Bila je sretna kada je vidjela da je morski pas samo ugrizao za ruku, bila je sretna  što ima ruku,  jer to je nekontorlirana situacija. Kazala je i kako je ovo za nju bila velika životna lekcija," dodao je Hocker. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije