Dobri ljudi: Ustupio mjesto u biznis klasi majci sa bolesnom kćerkicom

Radiosarajevo.ba
Dobri ljudi: Ustupio mjesto u biznis klasi majci sa bolesnom kćerkicom
FOTO: Facebook / Kelsey Zwick i njena kćerkica Lucy
Majka i njena kćerkica, koje su putovale sa uređajem za potpomognuto disanje, imale su priliku putovati biznis klasom u avionu, jer se jedan dobri čovjek odrekao svog mjesta u njihovu korist.

Kelsey Zwick je podijelila svoju sliku na Facebooku, kako je zajedno sa 11-mjesečnom kćerkicom sjela u biznis klasu American Airlinesa na letu od Orlanda do Philadelphije, gdje kćerkica treba biti podvrgnuta tretmanu u dječijoj bolnici.

“Čovjeku koji je imao rezervirano sjedište 2D poručujem: Danas putujemo iz Orlanda u Philadelphiju. Ne poznajem vas, ali vjerujem da ste nas negdje vidjeli. Gurala sam dječija kolica, imala sam putnu torbu, i nosila sam aparat za vještačko disanje za moju kćerku”, napisala je Zwick na Facebooku.

Nakon što se udobno smjestila do prozora, Zwick je rekla da je bila preplavljena emocijama kada je saznala da su ona i njena kćerkica smještene u biznis klasu.

“Nisam mogla sakriti suze, plakala sam cijelim putem dok se moja kćerkica Lucy smijala. Nisam se mogla zahvaliti Vama, jer smo zamijenili sjedišta”, napisala je Zwick.

Zwick nije uspjela upoznati uživo čovjeka prije nego je avion poletio, ali mu se zahvalila preko Facebook posta.

Kasnije je izjavila za Yahoo, da je neko kontaktirao čovjeka nakon što je vidio Facebook post.

Nije važno sjedište na kojem smo bili nego to što je neko primjetio nas dvije. Ovakav čin dobrote uvijek me uvjeri da na ovom svijetu još uvijek postoje dobri ljudi”, rekla je Zwick.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije