Djevojčica poslala poruku u boci i - dobila odgovor

Radiosarajevo.ba
Djevojčica poslala poruku u boci i - dobila odgovor
Foto: Facebook / Djevojčica poslala poruku u boci

Četverogodišnja Britanka Taylor Powel je bacila poruku u boci u koju je stavila svoju fotografiju i broj telefona svojeg tate, sve u želji da otkrije gdje će boca završiti i hoće li joj se iko javiti. 

"Ako pronađete ovu fotografiju, molim vas da odgovorite sa svojom fotografijom i napišite iz koje ste zemlje", napisala je u poruci.

Dvadeset dana nakon što je bacila poruku u boci u more u Santa Susanni blizu Barcelone, tata Ritchie je dobio poruku od mladog para Sashe i Alex, piše  The Sun. 

Napisali su da su pronašli bocu u moskovskoj rijeci i poslali fotografiju Taylorine poruke s potpisom 'Iz Rusije s ljubavlju'.

"Taylor je oduševljena time što se boca pojavila u Moskvi. Za nju je to čarobno", izjavio je Ritchie iz Weston-super-Marea u Ujedinjenom Kraljevstvu. 

Stručnjak za okeane, dr. Adrian New, rekao je da je moguće da je boca prenesena kroz nemirno more oko Španije, pokraj Škotske, preko Baltika i Rusije, ali put bi trebao trajati mnogo duže.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije