Djevojčica iz BiH poslala pismo premijerki Novog Zelanda, Ardern joj odgovorila

Radiosarajevo.ba
Djevojčica iz BiH poslala pismo premijerki Novog Zelanda, Ardern joj odgovorila
Foto: Facebook / Djevojčica iz BiH Jacindi Ardern

Šestogodišnja Lejla Sinanović iz Sidneya uputila je veoma emotivno pismo premijerki Novog Zelanda Jacindi Ardern povodom nedavnog terorističkog napada na muslimane u Christchurchu.

Lejla se zahvalila premijerki na njenoj podršci muslimanskim porodicama čiji su najbliži stradali u napadima. 

"Hvala vam za vaše zagrljaje, a ako bih vas ikad upoznala i ja bih zagrlila vas",  napisala je Lejla navodeći i da bi kad poraste željela biti hrabra kao ona.

Lejla je premijerki napisala i da ima divno srce i osmijeh, ali i da joj je posebno drago bilo vidjeti je kako nosi hidžab, jer i ona nosi hidžab kad ide u džamiju.

Uz pismo je ova šestogodišnjakinja poslala i crtež.

Premijerka Ardern je još jednom pokazala svoju veličinu i odgovorila djevojčici čiji su roditelji porijeklom iz BiH.

"Draga Lejla, alejkumu selam", navodi se na početku odgovora na pismo premijerke Novog Zelanda koja se u nastavku zahvalila 6-godišnjoj Lejli na pismu i crtežu koji joj sada krasi kancelariju.

"Kažeš da se nadaš da ćeš biti hrabra kao ja kad porasteš, a ja već sad vidim da si ti jedna posebna djevojčica", napisala joj je Ardern.

Pismo je objavljeno na Facebook stranici džamije u Penshurstu koja se nalazi u predgrađu Sidneya i djeluje pri islamskoj zajednici BiH u Australiji.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije