Dječak (6) prodavao limunadu da ispuni posljednju tatinu želju i usreći mamu

Radiosarajevo.ba
Dječak (6) prodavao limunadu da ispuni posljednju tatinu želju i usreći mamu
Foto: CNN / Brady Campbell

Samo jedan dan nakon što mu je umro otac, šestogodišnji dječak Brady Campbell iz Denvera (SAD) izašao je ispred porodične kuće i izgradio mali "štand" na kojem će prodavati limunadu.

Cilj mu je bio zaraditi nešto novca kako bi svoju mamu Amandu izveo "na sastanak", što je bila posljednja želja njegovog oca prije smrti

Njegov otac umro je od raka debelog crijeva 7. jula ove godine, za američke medije je otkrio o čemu je posljednji put razgovarao sa svojim tatom:

"Tata i ja smo smislili da bih trebao prodavati limunadu, da bih mogao izvesti svoju mamu, jer nisam imao dovoljno novca, a stvarno sam ja htio sve da platim", ispričao je ovaj ljepotan i rasplakao sve one koji su čuli njegovu priču. 

Nedugo nakon što je postavio štand, jedan od prvih kupaca bio je policajac koji je među svojim kolegama proširio priču. Uskoro, policajci, vatrogasci, službe hitne pomoći "sjatili" su se ispred kuće, pa je Brady prvog dana zaradio 244 dolara (430 KM). 

Majka Amanda kazala je poslije: "Bilo je čudesno. Bilo je to topli val pozitivne energije u tako tragičnom periodu za nas. Nasmijali su nas, a Brady je konačno bio puno sretan. Brandon, moj suprug, bio je pravi biznismen i htio je prenijeti što više tih lekcija Bradyju. I onda vidite tako nešto, kako se njegova želje ostvaruje. Moje srce je sretno."

Priča je imala toliko odjeka da je na GoFundMe stranici napravljena virtualna verzija Bradyjevog štanda - novac koji se prikupi ići će kao donacija za istraživanje terapija protiv karcinoma, te kao pomoć Bradyju i Amandi. Zasad je prikupljeno 28,573 dolara (50 hiljada KM), a cilj je 50,000 dolara (88 hiljada KM).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije