Deset znakova koji otkrivaju da vas šef ne može ni smisliti

Radiosarajevo.ba
Deset znakova koji otkrivaju da vas šef ne može ni smisliti
Foto: Pixabay / Ilustracija

U ljudskoj je prirodi da se želimo svidjeti ljudima, osobito šefu koji odlučuje o našoj plaći i napredovanju. No, ovi znakovi otkrivaju da vas zapravo ne može smisliti.

Da li se prepoznajete: Pet suptilnih znakova da vam se sprema otkaz

Voljeli ih ili prezirali, šefovi su ti u čijim je rukama poslovna sudbina radnika, pa je svakako dobro da nas šef voli. Ako to baš i nije tako, bilo bi pametno okrenuti situaciju posebno ako ciljate na povišicu ili promaknuće, što nije uvijek lako. Vjerojatno je kako će i sam šef pokušati prikriti činjenicu da mu baš i niste dragi kako bi održao profesionalnu atmosferu, no postoje znakovi koji će ga svakako odati, piše Express.hr. Od onih suptilnih pa čak i do vrlo direktnih, ovo su najčešći znakovi da šefu niste baš najdraži:

1. Naprosto imate takav osjećaj

Ako vam se čini da vas šef mrzi, moguće je da ste to umislili kao što je i moguće da je to istina. Ako se prema vama odnosi drugačije nego prema svima drugima, vjerojatno mu niste baš najdraža osoba. Vjerujte svom instinktu i potražite i druge znakove koji govore da vas ne voli.

2. Ne pita vas za mišljenje/ne uključuje u odluke

Ako se s vama ne savjetuje o važnim odlukama iz vašeg područja, očigledno je kako ili ne vjeruje vašem mišljenju ili mu ono ne znači puno. Ako vas se pita za mišljenje, to znači da se ono i cijeni, ističe interacionalna poslovna govornica i autorica brojnih poslovnih bestellera Lynn Taylor.

3. Ne gleda vas u oči

Šef kojem je teško s radnikom duže održavati kontakt s očima za vrijeme razgovora time prikriva svoje neprijateljstvo i daje vam poruku kako jedva čeka da ovaj razgovor završi ili ga se pak sve zajedno ne tiče puno.

4. U vašoj se prisutnosti ne smije

Ovdje nije riječ o povremenom lošem danu ili nervozi, već kontinuirano ozbiljnom stavu te razgovorima u kojima nema mjesta za pokoju šalu.

5. Ne primjećuje vas

Ako vam šef ne govori dobro jutro ili vas ne pozdravlja na odlasku, dvije su opcije - ili vas ne primjećuje što znači da mu niste važni, ili vas namjerno odbija primijetiti.

6. Maksimalno krati razgovor

Ako ga pitate kako je i on vas odreže sa samo "OK" te u svakom razgovoru imate osjećaj da ga krati, onda je to vjerojatno istina. Popratni su znakovi i govor tijela - okretanje očima na vaše izjave, podsmijehivanje i sl.

7. Izbjegava komunikaciju oči u oči

Ako vam šef vječito piše mailove sa zadacima ili vas pak zove i objašnjava vam stvari na telefon, a ima priliku to učiniti uživo, to je jasan znak.

8. Nikad se ne slaže s vama

Ako su vaše ideje i mišljenja uvijek dočekani na nož, tada je očito da vaš šef nema poštovanja prema vašem poslovnom razmišljanju, a ne o tome kakvi ste kao osoba.

9. Daje vam posao koji niko drugi ne želi raditi

Oni zadaci koji svi izbjegavaju dobar su pokazatelj nenaklonosti šefova, odnosno tome ko mu nije drag jer će njemu uvaliti taj posao, a baš ga je briga hoće li vam se s time zamjeriti, dok na tuđe osjećaje misli.

10. I drugi to primjećuju

Ako pred kolegama iznesete tvrdnju da vas šef ne voli, a oni to potvrđuju ili bar ne opovrgavaju, sve vam treba biti jasno - drugi su ljudi obično objektivniji nego mi sami.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije