Deset tužnih godina: Na današnji dan umro Michael Jackson

Radiosarajevo.ba
Deset tužnih godina: Na današnji dan umro Michael Jackson
PrtScr / Michael Jackson sa djecom

Michael Jackson, jedan od najvećih muzičara današnjice i kralj pop muzike umro je na današjni dan, 25. juna 2009. godine u svom domu na ranču Neverland.

Mnogi fanovi ostali su škoirani viješću da je njihov omiljeni pjevač preminuo po nerazjašnjenim okolnostima. Uzrok njegove smrt nikada nije razjašnjen, a mnogi šprekuliraju da se kralj popa predozirao tabletama za bolove koje je redovno pio.

Michael Joseph Jackson rođen je u porodici muzičara i debitovao je na profesionalnoj sceni sa svega jedanaest godina kao član grupe "Jackson 5". Samostalnu karijeru započeo je 1971. godine.

Pet njegovih albuma spadaju među najprodavanije u historiji muzike: "Off the Wall" (1979.), "Thriller" (1982.), "Bad" (1987.), "Dangerous" (1991.) i "HIStory" (1995.).

Ukupno, njegovi albumi prodati su u više od 750 miliona primjeraka. Spada među rijetke koji su u "Rokenrol hol slavnih" uvršteni u dva navrata. Vlasnik je i Ginisovog rekorda za "Najuspješnijeg zabavljača svih vremena" kao i 13 "Gremi" nagrada. Jackson, nerijetko nazivan "Kraljem popa", bio je, između ostalog, poznat i po izuzetno ekstravagantnom životu.

Danas vam, na njegovu godišnjicu, donosimo i jedan od njegovih najvećih hitova, "Billie Jean".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije