Deset sjajnih načina da dekorišete pomoću kamenčića

Radiosarajevo.ba
Deset sjajnih načina da dekorišete pomoću kamenčića
Ako želite svoj dom ukrasiti prirodnim materijalima koji se ne viđaju baš tako često, bar ne kad je dekoracija u pitanju, onda vam preporučujemo da probate dekorisati s kamenčićima, a evo i kako.

Idealno bi bilo da kamenčiće sakupite na obali rijeke ili mora, ali ako niste u mogućnosti onda ih kupite jer ih možete naći u svim centrima. Ono što je najbolje kad je u pitanju dekorisanje kamenčićima jeste što je kamenje izdržljivo i možete ga koristiti za dekorisanje vanjskog dijela kuće, balkon, terase, ali i dijelova koji su u dodiru s vodom.

Prostirka za kupatilo 

Da biste napravili ovu prostirku sve što treba da uradite jeste da nabavite jednu gumenu prostirku, glatke kamenčiće i vodootporno ljepilo. Savršeno će se uklopiti u svako kupatilo.

Ručke za komode

Da biste napravili ove ručke bit će vam neophodna pomoć nekog majstora, ali morate priznati da izgledaju zaista senzacionalno. Ako ništa bit ćete sigurni da niko nema takve ručke na svojim elementima.

Ukras za sto

Da biste napravili ovaj divni ukras sve što treba da uradite jeste da poredate kamenčiće u staklenu posudu, a odozgo poslažete sukulente. Ako je u pitanju plitka posuda bilo bi dobro da imate poklopac, a ako je u pitanju dublja posuda onda za poklopcem nema potrebe.

Svijećnjaci

U duboku staklenu čašu sipajte kamenčiće, sipajte vodu i gore stavite svijeću da pluta. Kao stvoreno za romantičnu večeru.

Saksija

Mrežastu bazu zalijepite oko saksije, na nju zalijepite kamenčiće, a kasnije sve premažite glet masom. Dobićete najljepšu saksiju na svijetu.

Ukrasni stub

Ne znamo čemu tačno služi, ali može biti sjajno postolje za cvijeće i jednostavno se može napraviti.

Ukras za saksije

Biljke će izgledati ljepše ako ih okružite kamenčićima.

Pod tuš kabine

Ovo je malo zahtjevniji projekat, ali ako planirate renoviranje kupatila u skorije vrijeme obavezno ga uzmite u obzir.

Podmetači za čaše i tanjire

Sve što treba da uradite jeste da zalijepite kamenčiće na deblji filc odgovarajućih dimenzija.

Magneti

Zajedno sa svojim klincima obojite kamenčiće samo s jedne strane, na drugu stranu zalijepite magnet i to je to, dobićete sjajan magnet za frižider, prenosi Kucica.net

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije