Da srce pukne: Dječaku niko nije došao na rođendan, očajna majka uputila apel

Radiosarajevo.ba
Da srce pukne: Dječaku niko nije došao na rođendan, očajna majka uputila apel
Pixabay / Ilustarcija

Jedan maleni dječak svoj ovogodišnji rođendan neće pamtiti po veselom partyju s prijateljima iz razreda.

Nijedan roditelj ne bi volio doživjeti pogled tuge i razočaranja na licu svojega djeteta.

Pa zamislite samo stres jedne majke koja je morala svom šestogodišnjem sinu objasniti zašto niko od njegovih školskih kolega, kao i njihovih roditelja, nije došao na njegovu proslavu.

"Moj sinčić jako teško funkcionira u društvu i ne slaže se s drugom djecom. Ove se godine jadničak trudio iz petnih žila steći nova prijateljstva. Poslali smo rođendanske pozivnice mjesec dana unaprijed, nakon čega smo još nekoliko puta podsjećali roditelje kada trebaju doći", požalila se majka na Redditu.

Roditelji malenog dječaka uložili su mnogo truda u proslavu njegova rođendana – naručili su tortu, kolače, hranu i rezervirali smještaj, prenosi Net.hr.

"Rezervirali smo termin od podneva do 14 sati, misleći da će to taman pasti poslije ručka ili prije roštilja, uobičajenih aktivnosti na taj dan. Pozvali smo osam porodica i trebalo je doći 18 djece. Roditelji su me emailom pitali što da kupe mom sinu, govorili mi koliko će ih doći i da se vesele proslavi. Na kraju se nije pojavila nijedan porodica", ispričala je majka dječaka.

Poput svakog drugog roditelja, majka je bijesna i razočarana zbog nedostatka ljudskosti i komunikacije od strane drugih roditelja.

"Zar bi vas ubilo da ste mi barem poslali prokletu poruku? Šta bih ja trebala reći svom sinu sada? Iako smo oboje bili silno uzrujani, suprug i ja smo se pred njim smiješili kao da to nije velika stvar", napisala je ogorčena žena.

"Moj sin se svejedno dobro proveo i čini se da je bio sretan, sve do trenutka kada je stigla torta pa je vidio koliko je praznih mjesta ostalo", zaključila je majka, kojoj su pružili podršku brojni roditelji na Redditu.

"Nije u redu što su tako postupili. Ja bih lično nazvala svaku od pozvanih porodica i tražila objašnjenje zašto se nisu pojavili ako su svoj dolazak potvrdili”, savjetovali su reditovci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije