Da biste bili dobri u kuhinji - morate znati napraviti ovih ŠEST jela

Radiosarajevo.ba
Da biste bili dobri u kuhinji - morate znati napraviti ovih ŠEST jela
Pixabay / Ilustracija
Maštate stalno o kuhanju i uvjereni ste kako znate spremati slasne obroke? E pa, ako ne znate napraviti ove jednostavne stvari sada je prilika da naučite…

Pizza

Mmmm, vjerojatno najpopularnija hrana na svijetu može se spremiti na mali milion načina. Postoje varijante s tankim, s debelim tijestom, s raznim egzotičnim sastojcima, ali uvijek možete napraviti i najobičniju margheritu. Bilo kako bilo, svaki kuhar mora znati napraviti pizzu!

Rižoto

Ima li što bolje od crnog rižota? Dobro, crni je teže napraviti, ali nekakav obični definitivno nije. Voda, riža i još nekoliko sastojaka pružit će vam vrlo brzo ukusno jelo, a kad naučite raditi obične, s guštom ćete kupiti sipu i napraviti i crni!

Špageti Carbonara

Jedno od najpoznatijih jela talijanske kuhinje priprema se već stoljećima, upravo zbog svoje jednostavnosti. Jaja, vrhnje, parmezan i malo pancete (šunke) sve su što vam treba za pripremu ovog jela, a ono je gotovo za samo desetak minuta. Idealno jelo za današnja vremena, u kojima, nažalost, niko od nas nema previše vremena.

Pita od jabuka

Ok, iako Amerikanci stalno "trube" o piti od jabuka, ova ukusna slastica svoju popularnost ima i diljem starog kontinenta. Za nju ne treba mnogo muke, a bit će fina, tako da preporučujemo da ovaj desert obavezno naučite raditi.

Pečena piletina

Napraviti piletinu može svatko, ali napraviti finu, pečenu, hrskavu piletinu možete tek nakon nekoliko pokušaja. S obzirom na to da piletina zna ispasti dosta suha, dodajte začine poput timijana i ružmarina, ali ponekad i narandže ili limune.

Kremasta supa

Ni ovo zaista nije problem napraviti. Bijeli luk, luk, povrće po izboru, temeljac ili voda, maslac… Sastojke može pomiješati svako, ali tajna leži u završnoj izvedbi, tj. o tome koliko ćete dodati primjerice soli i papra. Prvi put ćete vrlo vjerojatno pogriješiti, ali već sljedeći, supa bi mogla biti ukusna i učiniti ukućane sretnima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije