Čudan trag nad gradom u kojem se igra SP: Rusi pojasnili o čemu se radi

Radiosarajevo.ba
Čudan trag nad gradom u kojem se igra SP: Rusi pojasnili o čemu se radi
Foto: Printscreen / Nižnji Novgorod
Zbunjeno lokalno stanovništvo u Nižnjem Novogorodu, koje je vidjelo NLO iznad stadiona na kojem se održava Svjetsko nogometno prvenstvo, bilo je uvjereno da se radi o vanzemaljcima.

Svemirska raketa ostavila je za sobom sjajni trag u obliku raže na nebu iznad stadiona u ovom gradu u kojem je danas Švedska sa 1:0 pobijedila Južnu Koreju. Brojni su ljudi pomislili da se radi o vanzemaljskoj letjelici, piše Daily Mail.

No, predstavnici ruske svemirske agencije pružili su puno uvjerljivije objašnjenje o porijeklu misterioznog objekta.

Prema njihovoj verziji, neobičan svjetlosni šou vremenski se podudarao s lansiranjem rakete Sojuz-2.1.b s kosmodroma Plesetsk smještenom u subarktičkom području Arhangelska.

Raketa je lansirana u 12:45 po moskovskom vremenu u nedjelju, a nosila je satelit Glonass-M, koji je dio ruskog vlastitog globalnog navigacijskog sistema.

Ipak, snimak je navela mnoge na internetu da izjave kako su i gosti iz dalekog svemira došli gledati Svjetsko nogometno prvenstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije