Crtao po tramvajima, vezali ga lancem dok ne očisti

Radiosarajevo.ba
Crtao po tramvajima, vezali ga lancem dok ne očisti
Twitter / Ilustracija
Radnici komunalnog poduzeća Varšavski tramvaji su u jednom od depoa uhvatili crtača grafita na djelu i vezali ga lancem za tramvaj dok sve ne očisti.

Kako se navodi, osiguranje gradskog saobraćajnog poduzeća Varšave nabasalo je u jednom od depoa na dvojicu mladih crtača kako švrljaju po tramvaju.

Kad su komunalci pokušali da ih uhvate i predaju policiji, jedan je uspio da im pobjegne, dok su drugog, da i on ne umakne, vezali lancem za tramvaj i naredili da počne čistiti žvrljotine. 

Kada je policija stigla, vidjela je mladića prikovanog lancem i otišla jer je patroli rečeno da su se s njim dogovorili da nadoknadi štetu. 

Taj izgred s kraja prošle sedmice prošao bi bez odjeka da fotografija mladića kako prikovan lancem kao srednjovjekovni robovi pere tramvaj nije objavljena ove sedmice na internetu. 

"Počeli smo disciplinarni postupak protiv radnika u tom depou. Ne odobravamo takav način privođenja. Osuđujemo i ponašanje vandala koji uništavaju javni imetak, u ovom slučaju tramvaj vrijedan 1,6 miliona eura. To su pare svih Varšavljana. U prisustvu policije vandal je dobrovoljno pristao da očisti tramvaj, što je i učinio, i taj tramvaj je ponovo na ulicama Varšave", kazao je poljskoj televiziji TVN Varšava glasnogovornik komunalnog poduzeća Mihal Povalka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije