Čini se da nova aplikacija čuva mračnu tajnu: Jeste li čitali uvjete korištenja?

Radiosarajevo.ba
Čini se da nova aplikacija čuva mračnu tajnu: Jeste li čitali uvjete korištenja?
The Sun / Čini se da nova aplikacija čuva mračnu tajnu: Jeste li čitali uvjete korištenja?

Novi viralni trend poharao je društvene mreže pa su na Facebooku i Instagramu osvanule starije i puno naboranije verzija korisnika.

Šta se desi kad fotografije bh. političara "provučete" kroz Face App

Riječ je naravno o aplikaciji Face App za kojom su ljudi skroz poludjeli pa svoje selfieje provlače kroz filtere na kojima izgledaju barem 50 godina starije.

Aplikacija koju svi posljednjih dana koriste krije mračnu stranu

Premda se prvo smatralo da je po srijedi tek bezazlenim zabavama na internetu, čini se da aplikacija čuva mračnu tajnu. Ili barem malena slova u uvjetima korištenja.

Prvo se na Twitteru oglasila advokatica Elizabeth Potts Weinstein. Ona je pak u uvjetima korištenja Face Appa pronašla nešto zabrinjavajuće.

Prema uvjetima korištenja, oni koji instalitaju apllikaciju te prihvate spomenute uvjete, aplikaciji daju dozvolu i to “stalnu i besplatnu” za “korištenje, modificiranje, reprodukciju, prevođenje i stvaranje drugih djela” njihovog sadržaja.

Ukratko, to znači da svi koji su koristili aplikaciju mogu lako i bez svog znanja završiti u nekoj reklami, primjerice baš u Rusiji.

Sada se oglasio i developer Joshua Nozzi, koji je na Twitteru upozorio korisnike da budu oprezni s “aplikacijom za starenje”, Face Appom jer kako tvrdi, ona prenosi sve fotografije bez previše pitanja i to bez obzira na to koje ste fotke odabrali. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije