Cijeli život pogrešno stavljamo lampice na jelku: Kako je ispravno?

Radiosarajevo.ba
Cijeli život pogrešno stavljamo lampice na jelku: Kako je ispravno?
Foto: Pixabay / Ilustracija

Ako nešto radimo na identičan način čitav život, to ne znači da nema mjesta za napredak. I mislimo da bi vam ovaj savjet (na koji smo sasvim slučajno naletjeli) mogao promijeniti način na koji ukrašavate svoje božićno drvce zauvijek.

Pitanje koje se postavlja je: kako stavljaš lampice na bor? Namotavaš ih u krug oko drvca, zar ne? E, pa, izgleda da je to pogrešno!

Dekorateri tvrde da se lampice na bor stavljaju po vertikalnoj liniji i da je to najbolji i jedini način kako da tvoje božićno drvce svjetluca od početka do kraja. Plus: lampice se neće zapetljati na sredini drvca niti će ih sakriti grane.

S postavljanjem lampica se kreće na vrhu boru i to onom stranom koja nema utičnicu, a zatim ih se spusti do samog dna bora. Nakon toga, povuci lampice lagano u desno i ponovno ponovi isti postupak ali ovoga puta prema gore, do samog vrha bora. Ponavljaj ovaj zig-zag proces sve dok cijelo drvce nije prekriveno lampicama. Kako bi bili sigurni da će i sam centar bora svjetlucati, objesi svoje najsjajnije ukrase što više u unutrašnjost jer će se tako svjetlost lampica doslovno odbijati od njih, prenosi Miss7mama.

Još jedna prednost vertikalno postavljenih lampica je i proces skidanja lampica! Bit će puno lakše raskititi bor jer lampice ne moraš namatati niti obilaziti oko bora prilikom njihova skidanja. Zvuči jako zanimljivo i taman je pravo vrijeme da isprobamo ovaj savjet!

Idealno božićno drvce za svaki horoskopski znak

Astrolozi odgovaraju kakvo je božićno drvce idealno za svaki horoskopski znak, piše portal Zadovoljna.hr . Ovan Ovnovi vole veselo i bogato uređeno drvce. Preopteretit će ga malenim sobovima, figuricama Djeda mraza i ostalim simpatičnim ukrasima. Bik Bikovi vole prava drvca, a umjesto plastičnih kuglica i girlandi odabrat će prirodnije ukrase poput onih izrađenih od drva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije