Četiri modna pomagača koji skrivaju svaku manu

Radiosarajevo.ba
Četiri modna pomagača koji skrivaju svaku manu
Bilo da su uzrok strije, celulit, urasle dlačice nakon krive depilacije ili trbuščić, svaka dama se barem jedanput pojavila na plaži osjećajući nelagodu.

Srećom, dizajneri su pronašli načine kako da se bore protiv tog straha koji je zahvatio većinu žena.

Taj neutemeljeni strah otklanjaju četiri odjevna predmeta koji su nam saveznik u tim prvim, "ogoljenim" danima:

Kimono

Ne trebaš ništa više ovog ljeta! A izbor je više nego raznolik! Možeš odabrati suptilne jednobojne komade u nježnim svijetlim bojama, koji su svakako bolji odabir nego tamni modeli koji toliko privlače sunčeve zrake da bismo se mogle onesvijestiti. A to nikako nije dobra opcija, složit ćeš se. Ko želi doživjeti toplotni udar pri odlasku na plažu? Također, ne moramo spominjati koliki je velik izbor cvjetnih kimona na svakom koraku.

Tunika

One zaista ne izlaze iz mode. Nije važno radi li se o jednostavnoj bijeloj tunici koja više liči na košulju, ili pak model koji je ispunjen ornamentima, ovi mali ljetni spasitelji dobro će izgledati na bilo šta. Dobar odabir su i prozirne tunike, i tada nam ipak postaje malo bitnije što nosimo ispod tunike. Ako je bijela prozirna tunika, odlično će izgledati crveni dvodijelni kupaći kostim. 

Maksi košulja

Umjesto kimona, možemo zamisliti sve popularnije predimenzionirane košulje kao ljetne modne saveznike. Oni jako dobro prikrivaju strije i celulit, a zato u prvi plan stavljaju struk koji se može dodatno naglasiti remenom ili nekim pojasom. Kao i grudi, koje će uz nekoliko otkopčanih dugmića također izgledati sjajno.

Marama kao pareo

Ovaj pomalo zaboravljeni komad se opet vraća u modu. No, ne brini. Ovo nisu one suknjice koje si nosila u 8. razredu osnovne škole i koje ti je mama kupovala na rasprodaji. Ovo su velike marame koje se mogu nositi na više načina. Mogu biti nošene kao bluza, suknja, marama na glavi povezana u turban ili kako god misliš da ti najbolje stoji. S ovim šarenim ljetnim komadom mašti zaista nema kraja!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije