Britanske turistkinje zbog šale završile u grčkom zatvoru

Radiosarajevo.ba
Britanske turistkinje zbog šale završile u grčkom zatvoru
Foto: SWNS / Shona Cox i Vicki Albone iz Esexa

Dvije britanske turistkinje izjavile su da ih je grčka policija zaključala u neuvjetnu zatvorsku ćeliju na Krfu nakon što su jednom Grku na plaži sakrile odjeću zbog šale.

Shona Cox i Vicki Albone iz Esexa mjesecima su štedjele za put u Grčku kada je jedna, za njih, bezopasna šala pošla po zlu, piše The Sun.

Dvadesetogodišnjakinje su se našle s grupom mladića na plaži, a poslije nekoliko sati u društvu, jednom od njih su sakrile odjeću ispod susjedne ležaljke kada je otišao na kupanje.

On ih je prijavio policiji za krađu, koja ih je potom uhapsila i odvela u stanicu gdje su, kako tvrde, provele 24 sata bez hrane i platile 1.600 funti za troškove kazne i još 400 funti za sat koji je bio među stvarima.

“Rekao je svojim prijateljima da me je pratio do hotela i da me je vidio kako nosim njegove stvari i sat. To je bila  laž. Nismo dirnule njegove stvari niti nas je iko pratio“, rekla je Vicki.

Djevojke su se žalile Ambasadi Velike Britanije da su im ugrožena osnovna ljudska prava jer su uvjeti u zatvorskoj ćeliji u kojoj su provele cijeli dan bili nehumani, te da je njihova priča upozorenje svima.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije