Britanci pišu o nama: U BiH se prodaje automobil otporan na vanzemaljce

Radiosarajevo.ba
Britanci pišu o nama: U BiH se prodaje automobil otporan na vanzemaljce
Foto: Olx.ba / Yugo 45 koji se prodaje na oglasu za 999,99 KM

Vlasnik vozila zvanog "najgori automobil stoljeća", zamotanog u aluminijsku foliju, stavio je na prodaju za 999 maraka (450 funti).

Oglas za prodaju je osvanuo na našoj stranici Olx.ba, a priča o Yugi 45, zamotanom u aluminijsku foliju i sa satelitskom antenom NASA-e na krovu, izašla je i na britanskom Daily Mailu.

Vlasnik, tvrdi da ova neobična folija na automobilu čini ga nevidljivim za NLO radare, i ponudio je Yugu potencijalnim kupcima po povoljnoj cijeni od samo 999,99 maraka.

“Vozilo dizajnirano kao ograničena serija specijaliziranih borbenih vozila za borbu protiv nepoznatih svemirskih objekata. Automobil je neprimjetno na putu, tako da ga možete koristiti u mnoge druge svrhe, a najčešće za varanje", navodi se u objavljenom tekstu.

Model je iz 1984. i prešao je 36.000 kilometara. Ima ima klima uređaj, električne prozore, električno podesiva sjedala, kao i senzore za parkiranje.

Model je izašao na mnogim stranicama i ocijenjen je “najgori automobil stoljeća”.

Naravno, Daily mail je podsjetio priču o Yugi, naglasivši da su ga nazvali najgorim automobilom u 80-tim godinama prošlog stoljeća, te čak i najgorim automobilom u historiji automobilske industrije.

“No, Yugo je i dalje popularan u zemljama bivše Jugoslavije, gdje mnogi ljudi popravljaju vlastite automobile i cijene svoju jednostavnost, kao i pristojnu njegovu cijenu”, navodi autor teksta na Daily Mailu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije