Branson neugodno iznenađen nakon što je vidio šta se nalazi na dnu Velike plave rupe

Radiosarajevo.ba
Branson neugodno iznenađen nakon što je vidio šta se nalazi na dnu Velike plave rupe
FOTO: Screenshot / Velika plava rupa

Milijarder Richard Branson u misiji istraživanja jedne od najzanimljivijih tajni okeana, Belizine Velike plave rupe ostao je neugodno iznenađen nakon što on i njegova ekipa na dnu ove rupe naišla na plastične boce.

„Nažalost, vidjeli smo plastične boce na dnu rupe“, napisao je Branson na blogu.

Uz plastične boce našli su i ostatke rakova i drugih mosrkih bića koja su potonula na dno, ostala bez kisika i uginula. Ovo otkriće svojevrsni je dokaz koliko plastika uništava prirodu te da je rješavanje količine plastike u okeanima vodeći izazov.

„Do 2050. godine moji unuci će biti u tridesetim godinama, ne želim da odrastu u svijetu bez koralja, bez čuda okeana. Potrebno je da vlade djeluju kako bi zaštitile najmanje 30 posto okeana do 2030. godine“, napisao je izmeđuostalog Branson.

Treba napomenuti kako je Plava Rupa dio većeg Koraljnog grebena Belizea, zaštićenog od svjetske baštine Ujedinjenih naroda za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije