Bob Marley davno je objasnio kako bi muškarac trebao voljeti ženu

Radiosarajevo.ba
Bob Marley davno je objasnio kako bi muškarac trebao voljeti ženu
PrtScr / Bob Marley

Umjetnost povezuje i razdvaja. Umjetnost je idealan način da pokažeš koliko ti je stalo. Kroz nju uspiješ da objasniš mnogo više nego običnim riječima. Umjetnost je ljubav, a ljubav je žena. Bar je tako Bob Marley mislio.

Rastafarijevac je znao da voli i osjećao ljubav. I prema svijetu, a naročito prema ženi. I savršeno je objasnio kako ih treba voljeti:

"Možda joj nećeš biti prvi muškarac, ni posljednji ili jedini. Voljela je prije tebe i možda će voljeti poslije. Ali ako te sada voli, zar je bilo šta drugo bitno? Ona nije savršena – ali nisi ni ti.

I vas dvoje možda nikad nećete biti savršeni zajedno, ali ako te ona može nasmijati, natjerati te da se dvaput zamisliš, priznati da je ljudsko biće i da griješi, drži se nje i daj joj najviše što možeš. Možda neće misliti o tebi svakog sekunda tokom dana, ali će ti dati dio sebe za koje zna da ga možeš slomiti – njeno srce, piše noizz.rs.

Zato nemoj da je povrediš, nemoj da je mijenjaš, nemoj je analizirati i ne očekuj više nego što ona može dati. Smij se kad te čini srećnim, daj joj do znanja kad te izluđuje i neka ti nedostaje kad nije u blizini."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije