Bivši ju je vrijeđao zbog debljine, a onda je inat proradio i izgleda čarobno

Radiosarajevo.ba
Bivši ju je vrijeđao zbog debljine, a onda je inat proradio i izgleda čarobno
Foto: Printscreen / Alvina Rayne

Alvina Rayne imala je u jednom trenutku više od 120 kilograma. Odjeću je kupovala na muškom odjelu.

Kada ju je njen tadašnji partner nazvao debelim smećem, odlučila je zauvijek promijeniti svoj život. Naravno, i prekinuti vezu s nasilnikom.

„Sjećam se kada mi je bivši rekao da me niko neće htjeti ako ga ostavim jer sam bezvrijedna, ružna i jer nikada neću smršavjeti, koliko god se trudila. Nazivao me svakakvim pogrdnim nadimcima. Godinama sam trpjela maltretiranje, a onda sam shvatila da više ne mogu dalje tako i da moram prekinuti vezu s njim“, pričala je ona.

Alvina Rayne - undefined

Foto: Printscreen: Alvina Rayne prije

Do tog trenutka utjehu je pronalazila u hrani. Dnevno je unosila 5.000 kalorija, uključujući dva obroka brze hrane, dvije zdjele žitarica punih šećera, kao i razne vrste grickalica, piše 24sata.hr.

Imala je visok pritisak, bila je na granici da dobije dijabetes, imala je i napade tjeskobe i panike.

Ali, prebacila se na posebnu ketogenu dijetu tako da je unos ugljikohidrata smanjila na minimum. Svaki put kada bi joj postalo teško, u glavi joj je odzvanjala rečenica „Niko te neće takvu htjeti“, i nastavljala je dalje da se bori.

Alvina je uspjela smršati skoro 60 kilograma.

Alvina Rayne - undefined

Foto: Printscreen: Alvina Rayne poslije

Nakon toga srela je majku svog bivšeg, a potom je uslijedio i njegov poziv. Molio ju je da joj se vrati. No, Alvina je sve glatko odbila. U međuvremenu se udala i ima supruga koji je voli i cijeni.

Ona je i putem svog YouTube kanala pomagala ljudima koji se nalaze u sličnoj situaciji.

Želim da znaju da mogu početi ispočetka i da mogu preuzeti kontrolu nad svojim tijelom. Želim im dati nadu da, bez obzira na to kakvu prošlost imali, uvijek mogu početi graditi bolju budućnost“, poručila je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije