Bio je najdeblji dječak svijeta: Prije tri godine imao je 200 kg, a danas je nogometaš

Radiosarajevo.ba
Bio je najdeblji dječak svijeta: Prije tri godine imao je 200 kg, a danas je nogometaš
FOTO: Screenshot / Arya Permana
Arya Permana rođen je kao sasvim normalna beba, s nešto više od 3 kg, no od druge godine se počeo rapidno debljati. Roditelji su ga vodili liječnicima, no oni nisu našli nikakav poremećaj koji bi objasnio njegovu nezasitnost.

Prije tri godine, kada je imao svega 9 godina dosegao je nevjerojatnih 200 kilograma. Zbog svoje debljine već mu je i hodanje, pa čak i sjedenje bilo iznimno naporno. Kako bi preživio vrućine, morao se rashlađivati u velikom spremniku vode, a teško je bilo i naći odjeću za dječaka koji je bio težak kao šest svojih vršnjaka.

Očajni roditelji su tražili pomoć a nakon što je o njemu snimljena reportaža, vodeći indonezijski liječnici odmah su reagirali.

Prvo su mu podvezali želudac kako bi smanjili nezasitnu glad te osmislili rigoroznu dijetu i program vježbanja.

Danas, nakon tri godine redovnog vježbanja i izbjegavanja ugljikohidrata, ovaj 12 godišnjak je na putu prema zdravoj težini. Smršao jeje 95 kilograma, a najviše ga veseli što konačno može igrati nogomet.

“Sretan sam. Mogu hodati i igrazi se. Dosta sam agilniji nego prije. Najviše volim igrati nogomet s prijateljima, a mogu prehodati i pet kilometara na dan” kaže Arya.

Arya Permana - undefined

Foto: Profimedia / Arya Permana

Najveća želja mu je postati profesionalni nogometaš poput njegovog idola Roberta Firmina iz Liverpool.

Zato Permana želi još smršati kako bi došao na 63 kg, prenosi Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije