Bila je manja od ruke, a danas je zdrava i vesela djevojčica

Radiosarajevo.ba
Bila je manja od ruke, a danas je zdrava i vesela djevojčica
oahsarkcharity.org / Edie Madoc-Jones

Edie Madoc-Jones, danas dvogodišnja djevojčica, rodila se s otprilike 460 grama. Prema riječima majke Nicole, cijela je stala u njenu ruku, a koža joj je bila gotovo pa prozirna.

Prve dvije sedmice nakon rođenja borila se s krvarenjem u mozgu, sepsom i upalom pluća. Uz sve to, trombociti i željezo bili su joj vrlo niski, a imala je i rupicu na srcu. Iako su ljekari upozorili njene roditelje da djevojčica možda neće preživjeti, malena se borila i na kraju izborila!

"Do 23. sedmice trudnoće sve je bilo normalno. Tek nakon pregleda mi je babica rekla da se otvaram.To je bio početak pakla. Ljekari su pokušali sve da Edie izdrži u trbuhu do 24. sedmice, no nažalost nismo uspjele. Uskoro sam završila u rađaoni i rodila", ispričala je mama i dodala da se teško nosila s time što je nije uspjela iznijeti do 24. sedmice.

"Kad sam rodila Edie, bilo je to najteže razdoblje u mom životu. Jako puno snage je potrebno da bi se majka prerano rođene bebe izborila za to da njeno dijete preživi. Iako su mi ljekari rekli da možda neće preživjeti, Edie im je dokazala da se i najsitnije bebe mogu izboriti za zdrav i sretan život", poručila je mama Nicola.

Iako je Edie prilično manja od svojih vršnjaka, nosi odjeću za bebe od 12 mjeseci, ona je jedna vesela i živahna djevojčica koja je dokazala da nekad i nemoguće može postati moguće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije