Bakica (97) koja je preživjela holokaust pjeva u death metal bendu

Radiosarajevo.ba
Bakica (97) koja je preživjela holokaust pjeva u death metal bendu
Foto: Big Picture / Inge Ginsberg

Inge Ginsberg, 97-godišnjakinja koja je preživjela Holokaust, predvodi death metal bend. Prije nego što je ušla u muzičke vode, njen život je podsjećao na film. U vrijeme progona Jevreja, Inge je iz Austrije pobjegla u Švicarsku u izbjeglički logor.

Nakon završetka Drugog svjetskog rata, ona se je sa svojim prvim suprugom Otom Kolmanom preselila u SAD.

Inge Ginsberg - undefined

Foto: Big Picture: Inge Ginsberg

Njih dvoje su radili u holivudskoj muzičkoj industriji. Par je pisao pjesme za najveće zvijezde toga vremena, pa su tako između ostalog, napisali pjesmu za Deana Martina “Try Again”, a pisali su i za Nat King Colea i Doris Day.

Iako je vremenom njena karijera počela da blijedi, nikada nije prestala da se izražava kroz poeziju i pjesme.

“Ali kako prenijeti poruku. Nisam pjevačica, uvijek sam pisala”, objasnila je.

Kada je napunila 93 godine, njeni saradnici su istakli da riječi njenih pjesama zvuče tako da bi mogle da budu tekstovi death metal pjesama. Umjesto pjevanja, Inge je mogla urlati.

I tako je počelo njeno putovanje koje joj je omogućilo da se izrazi na način koji će joj biti poznat i njoj svojstven, ali istovremeno i potpuno nov i drugačiji od svega što je do sada radila, piše CDM.

“Važno je ostati aktivan i okružiti se mladim ljudima. I stalno raditi stvari koje niste nikad ranije radili”, poručuje ova nesvakidašnja baka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije