Baka koja prkosi vremenu: U desetoj deceniji srušila rekord u utrci na 400 metara

Radiosarajevo.ba
Baka koja prkosi vremenu: U desetoj deceniji srušila rekord u utrci na 400 metara
Pinterest / Daniel McCauley
Betty Lindberg, 91-godišnja baka iz Atlante, dokaz je da ništa u životu nije nemoguće ako postoji jaka volja, te je tako ova vremešna starica vlasnica nekoliko rekorda u atletici.

Naime, Betty je ovih dana, na univerzitetu Emory u Atlanti, srušila rekord u utrci na 400 metara za žene starije od 90 godina, istrčavši ovu etapu za 3:05.01, piše Atlanta Track Club.

No, obaranje rekorda nije nikakva novost za Betty, koja je već prošle godine postala vlasnica svjetskog i nacionalnog rekorda u svojoj kategoriji, istrčavši 800 metara za 6:57.56.

"Nisam imala pojma šta su svjetski rekordi, niti da ću oboriti jedna. Samo sam se nadala da ću završiti svoju utrku, prije nego ugase svjetla", kazala je Betty.

Ona je kazala kako je jednom prilikom sa sinom posjetila atletski miting za starije osobe, te je tada odlučila da i ona može postići šta god želi, nakon čega se odlučila za trčanje.

Inače, ova vremešna starica koja prkosi svojim godinama, radila je kao radiooperater u poznatoj američkoj aviokompaniji Northwest Arilines, još u 1940-im godinama, a nakon toga je radila i kao sekretarica, prije nego se penzionirala 1992. godine.

Njena upornost i velika želja za životom inspirirala je mnoge ljude diljem svijeta, a Betty kaže kako je na zahvalna na onome što joj se dešava prethodnih godina.

"Mislim da sam veoma sretna i blagoslovljena. Ništa ovako drastično nikada u životu nisam uradila", ističe ova svjetska rekorderka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije