Bacate poslasticu: Gledaoci Masterchefa u šoku kad su vidjeli najslađi dio pileta

Radiosarajevo.ba
Bacate poslasticu: Gledaoci Masterchefa u šoku kad su vidjeli najslađi dio pileta
U prošloj emisiji britanskog Masterchefa gledatelji su ostali zabezeknuti kada je majstorica kuhinje Monica Galetti pokazala tajni dio pileta za koji mnogi ne znaju, a zapravo je prava poslastica.

Natjecatelji su dobili zadatak pripremiti pileće školjke, a ljudi ispred malih ekrana iznenadili su se čuvši uopće za tu vrstu mesa. Na društvenim mrežama odmah se otvorila rasprava.

Inače, pileće školjke dva su ovalna dijela mesa koja se nalaze na leđima ptice.

“O, Bože, jesam li ja to upravo naučila veliku životnu lekciju? Pileće školjke nikad nisam jela. Taj dio pileta sam uvijek davala psu. Izgleda vrlo ukusno na vaš način”, “Nisam znala da pileća školjka uopće postoji. Morala sam ih baciti stotine puta”, zaprepašteno su pisali tviteraši.

Dva od tri chefa u emisiji imala su problem s lociranjem toga dijela pileta pa im je žiri pokazao. Neki su gledatelji kazali kako znaju o čemu se radi, ali da nikad nisu čuli da se to naziva školjkama.

“To mi je omiljeni dio pileta, ali nisam znala da se tako zove”, priznali su neki koji ipak ne bacaju taj sočan komad mesa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije