Australija: Ostarjeli pas čuvao trogodišnju djevojčicu izgubljenu u divljini

Radiosarajevo.ba
Australija: Ostarjeli pas čuvao trogodišnju djevojčicu izgubljenu u divljini
Ostarjeli, nagluhi i poluslijepi pas čuvao je trogodišnju djevojčicu koja je odlutala u australijsku divljinu i zaradio je titulu počasnog policijskog psa, piše BBC.

Djevojčica Aurora odlutala je u petak iz svoga doma u Queenslandu a za njom je krenuo 17-godišnji nagluhi i poluslijepi pas Max koji je ostao uz nju sve dok je u subotu nisu pronašli rođaci na jednom brdu oko dva kilometra od kuće.

Njena baka Leisa Marie Bennett čula ju je kako doziva i poletjela na vrh brda gdje ju je dočekao pas i odveo do Aurore, kazala je za australijske medije.

Prema porodici, Aurora se s psom sakrila ispod nekih stijena i  tu provela noć. Zadobila je samo manje ogrebotine. U potrazi za nestalom djevojčicom sudjelovalo je više od stotinu ljudi.

"U dobi od tri godine mogu zamisliti da je dijete bilo vrlo prestrašeno i da mu je bilo hladno tokom noći", kazao je inspektor Craig Berry. "Možete se nadati da je pas bio dobro društvo i da ju je grijao. To je dobar ishod."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije