Astronautkinja u svemiru u Star Trek uniformi

Radiosarajevo.ba
Astronautkinja u svemiru u Star Trek uniformi
Twitter / Samantha Cristoforetti je ljubitelj Star Treka

Europska astronautkinja i Trekkie (fan megapopularne serije Star Trek) Samantha Cristoforetti, koja je trenutno na Međunarodnoj svemirskoj stanici, objavila je fotografiju sebe u uniformi iz Star Tek serije.

"Ima kafe u toj nebuli... u stvari mislim... u tom #Zmaju", napisala je na Twitteru prošlo petka dok je gledala kroz prozor u orbitalnoj stanici u svemirskoj kapsuli Dragon (Zmaj) koji prevozi 1.950 kg hrane i ostalih potrepština.

Interesantno je da Cristoforetti na toj fotografiji nosi odijelo slično onom koji nose glumci u "Star Trek: Voyageru", četvrtom serijalu ove popularne naučno-fantastične franšize.

Izajava "Ima kafe u toj nebuli", dolazi iz epizode "The Cloud", a izjavila je Kathryn Janeway, kapetanica USS Voyagera koja je poznata po tome što je jako voljela kafu.

Cristoforetti je poznata po kao fan Star Treka – već je tvitala fotografiju sebe kako se pozdravlja vulkanskim pozdravom kada je Leonard Nimoy preminuo 6. februara (Nimoy je bio poznat kao glumac Spock u originalnoj Star Trek seriji i brojnim filmovima koji su je slijedili).


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije