Ameriku trese groznica: Jackpot na lutriji 1,6 milijardi dolara!

Radiosarajevo.ba
Ameriku trese groznica: Jackpot na lutriji 1,6 milijardi dolara!
Foto: Pixabay / Ilustracija

Cijele sedmice, jackpoti na lutrijama Mega Millions i Powerball, bude snove brojnih Amerikanaca (a i nas ostalih) koji priželjkuju da baš oni budu dobitnik nagrade od suludih 1,6 milijardi američkih dolara (oko 2,7 milijardi KM).

Kako piše CNN, niko nije osvojio glavne nagrade na ovim lutrijama već izvjesno vrijeme, pa su jackpoti ogromni do bola.

Powerball nudi 470 miliona dolara (oko 799 miliona KM), a Mega Millions ovih gore 1,6 milijardi, što je najveća nagrada na nekoj američkoj lutriji do sada.

Naravno, američke vlasti pobrinule su da niko ne može dobiti tačno ovaj iznos, no, dobijete li recimo ovu 1,6 milijardu dolara i odlučite se da vam odmah sve isplate, dobit ćete "samo" 904 miliona dolara (1,5 milijardu KM), i imat ćete tri puta više novca od, recimo, Taylor Swift.

Dodajmo i da je mala otočna država Dominika u prošloj godini imala BDP od 562 miliona dolara - što znači da biste mogli biti duplo bogatiji od cijele jedne zemlje...

Budete li igrali Powerball, dobijete i zaželite da vam odmah sve isplate - dobit ćete 248 miliona dolara, što je 421 milion maraka...

Mega Million traži dobitnika u utorak, dok je izvlačenje Powerballa večeras. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije