Američka vlada traži motače džointa

Radiosarajevo.ba
Američka vlada traži motače džointa
Foto: Thinkstock / Ilustracija

Ako ste dobri u motanju džointa, američka vlada možda želi da razgovara sa vama. Za potrebe istraživanja, Nacionalnom institutu za zloupotrebu droga potrebni su motači, mnogo motača džointa.

Prije nekoliko dana, Nacionalni institut za zloupotrebu droga (NIDA) saopštio je da traži privatne motače džointa kako bi cigarete od marihuane stavio na istraživačke projekte.

U izvještaju Marihuana report navodi se da je američki Nacionalni institut za zloupotrebu droga nedavno objavio obavijest da traži nekoga da “proizvede standardizirane cigarete marihuane u rasponu različitih koncentracija delta-9-THC”, prenosi Internationalhighlife.

Ostali zahtjevi za posao uključuju mogućnost „analize i karakterizacije različitih zloupotreba droga uključujući kanabinoide“.

Prijave za istraživanje se očekuju u toku narednih nekoliko sedmica, a konkurs će se zatvoriti sredinom maja, ali NIDA navodi da kandidati moraju dobiti potrebne licence. Nažalost, vlada ne traga za bilo kakvim stonerima koji bi to učinili.

Prema NIDA-inom popisu, oni žele iskusne pojedince sa iskustvom u analitičkoj hemiji, iskustvo u proizvodnji cigareta (duhan ili neki drugi način), pristup objektu koji može sigurno skladištiti korov, i čistu evidenciju za odobrenje odobrenja iz Priloga I.

To može izgledati mnogo za tako jednostavan zadatak. Međutim, još uvijek postoji nada za ambiciozne vladare koji ne posjeduju farmaceutsku laboratoriju.

Ako ste pročitali listu, nije jasno da li je lično, za razliku od profesionalnog iskustva, dovoljno da se pojedinac kvalificira za ugovor.

U popisu se također ne spominje obavezno testiranje na droge.

NIDA najnoviji posao objavljuje drugi put, nakon što je agencija objavila poziv za profesionalne motače džointa. Prošle godine, organizacija je objavila sličan spisak, vjerovatno sa malo ili nimalo uspjeha.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije