Američka mornarica priznala da su slavni NLO snimci stvarni: "Niste ih trebali vidjeti"

Radiosarajevo.ba
Američka mornarica priznala da su slavni NLO snimci stvarni: "Niste ih trebali vidjeti"
PrtScr / Detalj sa snimka

Američka mornarica prvi put je komentirala da su slavni snimci koji prikazuju neidentificirane leteće objekte (NLO) kako jure na nebu, dok ih snimaju i prate vojni avioni, zaista svarni i da se radi o fenomenu koji vojska još uvijek ne zna riješiti.

Senzacionalni snimak, koji se pojavio prvi put u svjetskim medijima u decembru 2017 - zabilježili su piloti američke mornarice.

Kada je snimak pušten u javnost, grupa TTSA koja ga je objavila tvrdila je da je snimak deklasificiran, što znači da je s njega skinuta oznaka tajnosti. 

No, slavni portal The Black Vault, koji se bavi razotkrivanjem državnih tajni, sada tvrdi da to nije bio slučaj.

Glasnogovornik američke mornarice izjavio je za ovaj portal da su snimci zaista autentični, njihovi, što je prva formalna vojna potvrda da su snimljeni NLO-i, iako se oni danas nazivaju "fenomen koji se ne može identificirati".

"Mornarica ove objekte, koje možete vidjeti na snimku, naziva kao neidentificirane zračne fenomene", rekao je Joseph Gradisher, zvanični glasnogovornik jednog odjela američke mornarice, u izjavi za Johna Greenwalda, osnivača portala The Black Vault. 

Kako je pojasnio, ovo ne znači da mornarica tvrdi da su na snimkama vanzemaljci, ili da uopće sugerira šta su snimili. Tek da su potvrdili da su snimili neidentificirane zračne fenomene (NZF ili, engleski, unidentified aerial phenomena - UAPs). 

Gradisher je još dodao da ove snimke nismo trebali vidjeti, jer ih mornarica nije "pustila za objavu široj javnosti".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije