Ako želite da pojačate strast i uzbuđenje: Trikovi koje morate probati

Radiosarajevo.ba
Ako želite da pojačate strast i uzbuđenje: Trikovi koje morate probati
Foto: Thinkstock / Ilustracija
Svjesni ste da se ženski orgazam rjeđe postiže od muškog, ali važno je da također budete svjesni da se on ne mora doživjeti samo u vaginalnom području. Orgazam se postiže i po cijelom tijelu.

Istraživanje objavljeno u časopisu Archives of Sexual Behavior da je to moguće uz pomoć sljedećih trikova:

Seksi misli

Prije nego što krenete u seksi misiju počnite da je zamišljate. Zatvorite oči i mislite na onaj intenzivan osjećaj kada se vrhunac bliži, kao da se upravo ovog trenutka širi vašim tijelom. Istraživanje je pokazalo da, kada zamislimo taj osjećaj, naš mozak zapravo proizvodi fizički odgovor na to.

Neka vas dodiruje po cijelom tijelu, osim…

U prvih nekoliko minuta predigre, neka njegove ruke i jezik budu dalje od glavnih erogenih zona, kao što su grudi i klitoris. Neka istražuje ostale dijelove vašeg tijela nježnim dodirima i poljupcima. To će probuditi nervne završetke u ostalim područjima pa kada na kraju stignete do orgazma, on će se proširiti na cijelo vaše tijelo, objašnjava cosmopolitan.hr.

Aktivni mišići

U trenutku kada ste već toliko uzbuđene da vam je potreban minimum stimulacije da vas baci preko ruba zadovoljstva, počnite stiskati svoje vaginalne mišiće. Dakle, u stanju koje prethodi orgazmu, stisnite ih nekoliko puta na nekoliko sekundi, a trnci će strujati u donjem dijelu stomaka. Kada više ne budete mogle izdržati, opustite se i prepustite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije