Ako riješite ovaj slučaj rođeni ste za detektiva

Radiosarajevo.ba
Ako riješite ovaj slučaj rođeni ste za detektiva
Foto: Twitter / Ilustracija

Radi se o slučaju pljačke banke koji riješiti mogu samo ljudi predodređeni za posao detektiva kojima moždane vijuge dobro rade i odlični su u uočavanju detalja.

Ovo je slučaj koji trebate riješiti:

Banka je opljačkana tokom požara. Zaštitar je policiji kasnije ispričao kako je želio spasiti vreću s novcem od vatre, ali prije nego je izašao kroz izlaz za nuždu, sagno se da zaveže cipelu. Tada su se vrata naglo otvorila, udarila ga u glavu i on je pao u nesvjest. Kada je došao svijesti, shvatio je da je novac nestao. Policija nije povjerovala u njegovu izjavu i ipak ga je uhapsila. Možete li shvatiti što ih je to u njegovoj priči navelo da budu sigurni kako je upravo on uzeo novac? 

Ilustracija - undefined

 

Rješenje: Zbog sigurnosnih razloga, vrata na izlazima za nuždu nikada se ne otvaraju prema unutra već prema van. To je bio detalj koji je policiji otkrio da zaštitar ne govori istinu i da je upravo on ukrao novac, prenose 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije